Algemene informatie

Tuinen bestaan uit levende en dode materialen en zijn afhankelijk van seizoensinvloeden en weersomstandigheden. Onder levende materialen worden bomen, planten, gras, water en dieren verstaan. Dode materialen kunnen bijvoorbeeld bestrating, potten en tuinmeubilair zijn.

Bomen en planten

Belangrijk bij het toepassen van bomen is de plek waar ze geplant worden. Er dient rekening te worden gehouden met de grootte en met de bodemgesteldheid. Er zijn verschillende toepassingsmogelijkheden voor het gebruik van bomen. Zo zijn er bomen die louter voor hun sierwaarde worden gebruikt, maar ook bomen die voor hun nut gebruikt worden, zoals fruitbomen. Bij de aanschaf van bomen wordt rekening gehouden met ziektegevoeligheid en aantrekkingskracht op rupsen en insecten.

Heesters en Coniferen zijn veel gebruikte toepassingen in tuinen. Beide soorten zijn er bladhoudend en bladverliezend, matig bloeiend of rijk bloeiend. Afhankelijk van het ontwerp en uw persoonlijke wensen komen we tot een weloverwogen keuze.

Planten zijn grofweg te verdelen in twee soorten. Eenjarige en vaste planten. Eenjarige planten worden meestal toegepast vanwege hun uitbundige en langdurige bloei. Bij vaste planten is de bloei vaak bescheidener en van kortere duur. Bij een juiste toepassing bloeit uw tuin het hele jaar door in de door u gewenste kleurstelling!

Bestrating en houtwerk

Bijna geen enkele tuin kan zonder bestrating en houtwerk. It Bûtenhûs biedt een ruime keus in alle materialen. Wij leveren uitsluitend vakwerk. U bent daardoor wel iets duurder uit, maar hebt er jarenlang plezier van. Het geluk van goedkoop duurt vaak maar enkele weken, het geluk van kwaliteit duurt vele jaren.

Uw tuin, onze zorg!

It Bûtenhûs
Oost 18
9285XL Buitenpost

Jan Bruinsma: 06-27477340